Do największych zalet hoteli należy profesjonalna, kompleksowa obsługa, poparta wieloletnim doświadczeniem. To miejsca zapewniające cały wachlarz udogodnień, które ułatwiają wypoczynek i sprzyjają reksowi oraz ograniczają problemy do minimum. Obecnie, dokonując rezerwacji pokoju hotelowego, coraz najczęściej oczekujemy nie tylko wygodnego noclegu, lecz także możliwości skorzystania z restauracji. W standardzie dobrej hotelowej kuchni jest urozmaicone menu, skomponowane na bazie sprawdzonych produktów. Dodatkowym walorem jest możliwość dokonywania zamówień do pokoju, bez względu na porę dnia. To komfortowe rozwiązanie, dzięki któremu nie tracimy czasu na żmudne poszukiwanie posiłku na własną rękę i zyskujemy pewność wysokiej jakości potraw oraz obsługi.


Dlaczego warto zostać gościem hotelowej restauracji?

Restauracje hotelowe to miejsca, które na kulinarnej mapie zyskują coraz większą popularność, Oferują kuchnię pełną smaku, niezwykłych zapachów, dostosowaną do różnorodnych gustów i wymagań. Klimatyczna restauracja hotelowa z miłą obsługą, a przede wszystkim z doskonałą kuchnią i urozmaiconym menu to wartość nie do przecenienia. Wspaniale jest zjeść smaczny posiłek po wielogodzinnej podróży, pyszny deser w towarzystwie wyśmienitej kawy lub wykwintną kolację w romantycznej oprawie, tuż przed udaniem się na odpoczynek. Wybór hotelu z własną restauracją stanowi bardzo wygodne rozwiązanie, zwłaszcza, jeśli chcemy uniknąć zatłoczonych miejsc, rozczarowania jakością posiłku i pospiesznych poszukiwań odpowiedniego lokalu. To również opcja, która doskonale sprawdzi się przy organizacji imprez okolicznościowych, przyjęć rodzinnych, uroczystości lub spotkań w gronie bliskich.

Jak otworzyć drzwi do świata smaków i aromatów?

Wyjątkowa w swej stylistyce klimatyzowana restauracja jest dumą i sercem hotelu Masovia. Znakomita kuchnia połączona z polską gościnnością, a także styl i elegancja to jedne z licznych powodów, dla których warto odwiedzić to miejsce. Wszystkim gościom wstępującym w progi hotelowej restauracji towarzyszy niepowtarzalny nastrój. W tym klimatycznym miejscu nawet w zwykły dzień można poczuć się wyjątkowo. Ta niecodzienna atmosfera sprzyja również świętowaniu ważnych okazji. Stylowy wystrój idealnie komponuje się z uczuciami i emocjami podczas zaślubin, komunii, chrzcin, a także oświadczyn. Blask świec czyni to miejsce idealnym na romantyczną kolację zaręczynową czy uroczysty obiad z okazji rocznicy ślubu. Wnętrza restauracji równie doskonale pasują na organizację imprez dla uczczenia sukcesu zawodowego lub prywatnego.

Restauracja hotelowa serwuje specjały, które spełniają oczekiwania najbardziej wymagających smakoszy, zarówno mieszkańców Giżycka, jak i gości przyjezdnych. Serwowane są dania kuchni regionalnej, polskiej i europejskiej, przygotowane z sercem, pasją i ogromną starannością. Można tu skosztować prawdziwych mazurskich przysmaków, w szczególności świeżych ryb oraz smakowitych owoców z pobliskich lasów. Urozmaicone menu, specjalna karta dań dla najmłodszych gości to tylko niektóre walory z szerokiego wachlarza oferowanych usług gastronomicznych. Do dyspozycji gości restauracji hotelowej pozostaje również bar, gdzie przy kufelku piwa można posłuchać nastrojowej muzyki lub zrelaksować się w gronie przyjaciół.


Karta menu

Szef kuchni poleca, dania regionalne

Zupa gulaszowa 19 zł
Golonka po staropolsku na zasmażanej kapuście z kminkiem, ziemniakami opiekanymi, chrzanem i ogórkiem 68 zł
Pierogi z okrasą cebuli i boczku: z twarogiem i ziemniakami/z mięsem/kapustą i grzybami/mix 9 szt. 29 zł
Placuszki rosti z plastrami wędzonego boczku 26 zł

Przystawki

Tradycyjny tatar wołowy 42 zł
Carpaccio z łososia podane z cytrynową oliwą 32 zł
Camembert zapiekany w cieście francuskim z żurawiną 33 zł
Śledź z musztardą francuską podany na marynowanym buraku 25 zł

Zupy

Rosół z kołdunami 22 zł
Krem pieczarkowy podany z mięsnymi kuleczkami 27 zł
Flaki z boczniaka 22 zł
Zupa rybna z sandacza 29 zł

Sałatki

Sałatka z rukolą, serem grana padano podana z szynką szwarcwaldzką 35 zł

Sałatka z roszponką, gruszką, pieczonym burakiem, włoskimi orzechami, serem feta i sosem winegret

30 zł

Sałatka z kurczakiem, sałatą lodową, pomidorem, ogórkiem, liśćmi bazylii i sosem jogurtowym

34 zł

Dania mięsne

Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym podane z kaszą bulgur i surówką z buraczków na ciepło 68 zł
Sakiewka ze schabu nadziewana serem mozzarella podana z gotowanymi ziemniakami i surówką Colesław 48 zł
Policzki wołowe podane z kaszą gryczaną 66 zł
Konfitowane udo z kaczki karmelizowane śliwką podane z gnocci 70 zł
Pieczony filet z kurczaka podany z warzywami z pary 38 zł

Dania Rybne

Pstrąg z pieca podany z ziemniakami au gratin i fasolką szparagową 59 zł
Okoń z patelni podany z placuszkami z cukinii z dodatkami 60 zł
Sandacz z patelni podany z salsą paprykowo-pomidorową i mixem sałat 68 zł

Makarony

Tagliatelle z cukinią i bazyliowym pesto 30 zł
Penne zapiekane z kurczakiem w sosie śmietanowo- serowym 45 zł
Spaghetti carbonara 42 zł

Desery

Suflet czekoladowy z gałką lodów 22 zł
Szarlotka na ciepło 20 zł
Lody z polewą czekoladową 25 zł
Sernik wiedeński 23 zł

Menu dla dzieci

Rosół z makaronem 12 zł
Zupa pomidorowa z makaronem 13 zł
Naleśnik z twarogiem i słodką śmietaną 14 zł
Nugetsy z kurczaka z frytkami lub opiekanymi ziemniakami i surówką z marchewki 28 zł
Spaghetti Bolognese 23 zł
Penne z sosem pomidorowym 22 zł
Penne z kurczakiem i sosem śmietanowym 25 zł
Pierożki z mięsem, z okrasą z cebuli (6 szt.) 22 zł
Pierożki z twarogiem i ziemniakami, z okrasą z cebuli (6 szt.) 22 zł

Wersja do pobrania

Karta win

Wina musujące

Włochy
Prosecco Extra Dry
75 cl 100 zł

Wina białe

USA
Woodhaven Chardonnay
California
California
Chardonnay
75 cl 120 zł
Niemcy
Kendermanns Riesling Kabinett
Rheinhessen
Prädikatswein Rheinhessen
Riesling
75 cl 110 zł
Włochy
Caldora Trebbiano d‘Abruzzo
Abruzzo
D.O.C. Trebbiano d`Abruzzo
Trebbiano
75 cl 120 zł
Chile
Ochagavia Don Silvestre Sauvignon Blanc
Central Valley
Central Valley
Sauvignon Blanc
75 cl 90 zł

Wina czerwone

Włochy
I Muri Primitivo
Apulia
I.G.P. Puglia
Primitivo
75 cl 140 zł
Australia
A Growers Touch Shiraz
New South Wales
Riverina
Shiraz
75 cl 120 zł
USA
Woodhaven Zinfandel
California
California
Zinfandel
75 cl 120 zł
Włochy
Caldora Montepulciano d’Abruzzo
Abruzzo
D.O.C. Montepulciano d`Abruzzo
Montepulciano
75 cl 130 zł
Chile
Ochagavia Don Silvestre Cabernet Sauvignon
Central Valley
Central Valley
Cabernet Sauvignon
75 cl 90 zł

Wina białe na lampki

Chile
Ochagavia Don Silvestre Sauvignon Blanc
Central Valley
Central Valley
Sauvignon Blanc
15 cl 22 zł

Wina czerwone na lampki

Chile
Ochagavia Don Silvestre Cabernet Sauvignon
Central Valley
Central Valley
Cabernet Sauvignon
15 cl 22 zł

Wersja do pobrania

Menu Bar

Napoje gorące

Herbata czarna/herbaty smakowe 10 zł
Espresso 10 zł
Double Espresso 15 zł
Cafe Crema 12 zł
Cappuccino 14 zł
Cafe Latte 15 zł

Napoje zimne

Woda mineralna gazowana/niegazowana 0,5 l 8 zł
Soki owocowe 0,2 l 10 zł
Pepsi, Mirinda, 7UP, Schweppes 0,2 l 9 zł

Dania w restauracji Hotelu Masovia

Dania w restauracji Hotelu Masovia

Dania w restauracji Hotelu Masovia

Dania w restauracji Hotelu Masovia

Dania w restauracji Hotelu Masovia

Dania w restauracji Hotelu Masovia

Dania w restauracji Hotelu Masovia

Dania w restauracji Hotelu Masovia

Dania w restauracji Hotelu Masovia

Dania w restauracji Hotelu Masovia

Piwo beczkowe

Żywiec 0,5 l 17 zł
Żywiec 0,33 l 13 zł

Piwo butelkowe

Żywiec 0,5 l 15 zł
Żywiec białe 0,5 l 16 zł
Żywiec Porter 0,5 l 17 zł
Warka Radler 0% 0,5 l 14 zł
Warka owocowa 0,5 l 14 zł

Vermouth/Aperitif/Digestive

Campari 4 cl 14 zł
Martini Bianco 10 cl 15 zł
Martini Rose 10 cl 15 zł
Martini Extra Dry 10 cl 15 zł
Aperol 4 cl 14 zł
Jagermeister 4 cl 15 zł

Wódki czyste

Soplica 4 cl 10 zł
Finlandia 4 cl 11 zł

Wódki gatunkowe

Żołądkowa gorzka 4 cl 10 zł
Krupnik 4 cl 10 zł
Żubrówka 4 cl 10 zł
Soplica owocowa 4 cl 10 zł

Koniak/Brandy

Remy Martin VSOP 4 cl 40 zł
Hennessy V.S. 4 cl 33 zł
Metaxa***** 4 cl 26 zł
Metaxa******* 4 cl 30 zł

Dania w restauracji Hotelu Masovia

Whisky

Jack Daniel’s 4 cl 20 zł
Tullamore Dewt 4 cl 17 zł
Grant’s 4 cl 17 zł
Johnnie Walker Black 4 cl 23 zł
Talisker 4 cl 40 zł

Gin

Lubuski 4 cl 14 zł
Finsbury 4 cl 14 zł

Tequila

Silver 4 cl 16 zł
Gold 4 cl 17 zł

Rum

Bacardi 4 cl 15 zł
Bacardi Black 4 cl 15 zł

Likiery

Malibu 4 cl 15 zł
Passoa 4 cl 13 zł
Baileys Irish Cream 4 cl 14 zł
Amaretto 4 cl 15 zł

Dania w restauracji Hotelu Masovia

Drinki

Martin Luther King
(wódka, gin, pepsi)
26 zł
Orange Bloosom
(gin, sok pomarańczowy)
30 zł
Masovia Bianco
(żubrówka, martini bianco, sok jabłkowy)
24 zł
Cuba Libre
(biały rum, pepsi, sok z cytryny)
24 zł
Blue Heaven
(wyborowa, 7up, blue curacao)
24 zł
Amaretto Dream
amaretto, wyborowa, sok jabłkowy)
25 zł
Tequila Sunrise
(tequila gold, syrop grenadine, sok pomarańczowy)
27 zł
Pears Lemoniade
(absolut pears, 7up, cytryna)
24 zł

Shoty

Wściekły pies
(wódka, sok malinowy, tabasco)
13 zł
Kamikaze
(wódka, blue curacao, sok z cytryny)
24 zł

Wersja do pobrania

Dania w restauracji Hotelu Masovia