Do największych zalet hoteli należy profesjonalna, kompleksowa obsługa, poparta wieloletnim doświadczeniem. To miejsca zapewniające cały wachlarz udogodnień, które ułatwiają wypoczynek i sprzyjają reksowi oraz ograniczają problemy do minimum. Obecnie, dokonując rezerwacji pokoju hotelowego, coraz najczęściej oczekujemy nie tylko wygodnego noclegu, lecz także możliwości skorzystania z restauracji. W standardzie dobrej hotelowej kuchni jest urozmaicone menu, skomponowane na bazie sprawdzonych produktów. Dodatkowym walorem jest możliwość dokonywania zamówień do pokoju, bez względu na porę dnia. To komfortowe rozwiązanie, dzięki któremu nie tracimy czasu na żmudne poszukiwanie posiłku na własną rękę i zyskujemy pewność wysokiej jakości potraw oraz obsługi.
Dlaczego warto zostać gościem hotelowej restauracji?
Restauracje hotelowe to miejsca, które na kulinarnej mapie zyskują coraz większą popularność, Oferują kuchnię pełną smaku, niezwykłych zapachów, dostosowaną do różnorodnych gustów i wymagań. Klimatyczna restauracja hotelowa z miłą obsługą, a przede wszystkim z doskonałą kuchnią i urozmaiconym menu to wartość nie do przecenienia. Wspaniale jest zjeść smaczny posiłek po wielogodzinnej podróży, pyszny deser w towarzystwie wyśmienitej kawy lub wykwintną kolację w romantycznej oprawie, tuż przed udaniem się na odpoczynek. Wybór hotelu z własną restauracją stanowi bardzo wygodne rozwiązanie, zwłaszcza, jeśli chcemy uniknąć zatłoczonych miejsc, rozczarowania jakością posiłku i pospiesznych poszukiwań odpowiedniego lokalu. To również opcja, która doskonale sprawdzi się przy organizacji imprez okolicznościowych, przyjęć rodzinnych, uroczystości lub spotkań w gronie bliskich.
Jak otworzyć drzwi do świata smaków i aromatów?
Wyjątkowa w swej stylistyce klimatyzowana restauracja jest dumą i sercem hotelu Masovia. Znakomita kuchnia połączona z polską gościnnością, a także styl i elegancja to jedne z licznych powodów, dla których warto odwiedzić to miejsce. Wszystkim gościom wstępującym w progi hotelowej restauracji towarzyszy niepowtarzalny nastrój. W tym klimatycznym miejscu nawet w zwykły dzień można poczuć się wyjątkowo. Ta niecodzienna atmosfera sprzyja również świętowaniu ważnych okazji. Stylowy wystrój idealnie komponuje się z uczuciami i emocjami podczas zaślubin, komunii, chrzcin, a także oświadczyn. Blask świec czyni to miejsce idealnym na romantyczną kolację zaręczynową czy uroczysty obiad z okazji rocznicy ślubu. Wnętrza restauracji równie doskonale pasują na organizację imprez dla uczczenia sukcesu zawodowego lub prywatnego.
Restauracja hotelowa serwuje specjały, które spełniają oczekiwania najbardziej wymagających smakoszy, zarówno mieszkańców Giżycka, jak i gości przyjezdnych. Serwowane są dania kuchni regionalnej, polskiej i europejskiej, przygotowane z sercem, pasją i ogromną starannością. Można tu skosztować prawdziwych mazurskich przysmaków, w szczególności świeżych ryb oraz smakowitych owoców z pobliskich lasów. Urozmaicone menu, specjalna karta dań dla najmłodszych gości to tylko niektóre walory z szerokiego wachlarza oferowanych usług gastronomicznych. Do dyspozycji gości restauracji hotelowej pozostaje również bar, gdzie przy kufelku piwa można posłuchać nastrojowej muzyki lub zrelaksować się w gronie przyjaciół.
Karta menu
Szef kuchni poleca, dania regionalne
Zupa gulaszowa | 19 zł |
Golonka po staropolsku na zasmażanej kapuście z kminkiem, ziemniakami opiekanymi, 53 chrzanem i ogórkiem | 62 zł |
Pierogi z okrasą cebuli i boczku: z twarogiem i ziemniakami/z mięsem/kapustą i grzybami/mix 9 szt. | 25 zł |
Placuszki rosti z plastrami wędzonego boczku | 20 zł |
Przystawki
Tradycyjny tatar wołowy | 38 zł |
Carpaccio z łososia podane z cytrynową oliwą | 27 zł |
Camembert zapiekany w cieście francuskim z żurawiną | 29 zł |
Śledź z musztardą francuską podany na marynowanym buraku | 20 zł |
Zupy
Rosół z kołdunami | 18 zł |
Krem pieczarkowy podany z mięsnymi kuleczkami | 24 zł |
Flaki z boczniaka | 18 zł |
Zupa rybna z sandacza | 26 zł |
Sałatki
Sałatka z rukolą, serem grana padano podana z szynką szwarcwaldzką | 30 zł |
Sałatka z roszponką, gruszką, pieczonym burakiem, włoskimi orzechami, serem feta i sosem winegret |
26 zł |
Sałatka z kurczakiem, sałatą lodową, pomidorem, ogórkiem, liśćmi bazylii i sosem jogurtowym |
30 zł |
Dania mięsne
Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym podane z kaszą bulgur i surówką z buraczków na ciepło | 60 zł |
Sakiewka ze schabu nadziewana serem mozzarella podana z gotowanymi ziemniakami i surówką Colesław | 40 zł |
Policzki wołowe podane z kaszą gryczaną | 56 zł |
Konfitowane udo z kaczki karmelizowane śliwką podane z gnocci | 70 zł |
Pieczony filet z kurczaka podany z warzywami z pary | 35 zł |
Dania Rybne
Pstrąg z pieca podany z ziemniakami au gratin i fasolką szparagową | 50 zł |
Okoń z patelni podany z placuszkami z cukinii z dodatkami | 52 zł |
Sandacz z patelni podany z salsą paprykowo-pomidorową i mixem sałat | 62 zł |
Makarony
Tagliatelle z cukinią i bazyliowym pesto | 27 zł |
Penne zapiekane z kurczakiem w sosie śmietanowo- serowym | 40 zł |
Spaghetti carbonara | 37 zł |
Desery
Suflet czekoladowy z gałką lodów | 19 zł |
Szarlotka na ciepło | 16 zł |
Lody z polewą czekoladową | 18 zł |
Sernik wiedeński | 17 zł |
Menu dla dzieci
Rosołek (czysty bulion/makaron) | 10 zł |
Zupa pomidorowa (makaron/ryż) | 11 zł |
Naleśniki (ser/słodka śmietana) | 12 zł |
Fileciki drobiowe (frytki lub opiekane ziemniaki/marchewka) | 24 zł |
Spaghetti bolognese | 19 zł |
Penne z sosem pomidorowym | 17 zł |
Penne z sosem kurczakiem | 21 zł |
Pierożki z mięsem | 18 zł |
Pierożki z serem i ziemniakami | 18 zł |
Wersja do pobrania
Karta win
Wina musujące
Włochy Prosecco Extra Dry |
75 cl | 90 zł |
Wina białe
USA Woodhaven Chardonnay California California Chardonnay |
75 cl | 110 zł |
Niemcy Kendermanns Riesling Kabinett Rheinhessen Prädikatswein Rheinhessen Riesling |
75 cl | 100 zł |
Włochy Caldora Trebbiano d‘Abruzzo Abruzzo D.O.C. Trebbiano d`Abruzzo Trebbiano |
75 cl | 90 zł |
Chile Ochagavia Don Silvestre Sauvignon Blanc Central Valley Central Valley Sauvignon Blanc |
75 cl | 80 zł |
Wina czerwone
Włochy I Muri Primitivo Apulia I.G.P. Puglia Primitivo |
75 cl | 130 zł |
Australia A Growers Touch Shiraz New South Wales Riverina Shiraz |
75 cl | 120 zł |
USA Woodhaven Zinfandel California California Zinfandel |
75 cl | 110 zł |
Włochy Caldora Montepulciano d’Abruzzo Abruzzo D.O.C. Montepulciano d`Abruzzo Montepulciano |
75 cl | 90 zł |
Chile Ochagavia Don Silvestre Cabernet Sauvignon Central Valley Central Valley Cabernet Sauvignon |
75 cl | 80 zł |
Wina białe na lampki
Włochy Caldora Trebbiano d‘Abruzzo Abruzzo D.O.C. Trebbiano d`Abruzzo Trebbiano |
15 cl | 20 zł |
Chile Ochagavia Don Silvestre Sauvignon Blanc Central Valley Central Valley Sauvignon Blanc |
15 cl | 18 zł |
Wina czerwone na lampki
Włochy Caldora Montepulciano d’Abruzzo Abruzzo D.O.C. Montepulciano d`Abruzzo Montepulciano |
15 cl | 20 zł |
Chile Ochagavia Don Silvestre Cabernet Sauvignon Central Valley Central Valley Cabernet Sauvignon |
15 cl | 18 zł |
Wersja do pobrania
Menu Bar
Napoje gorące
Herbata czarna/herbaty smakowe | 9 zł |
Espresso | 9 zł |
Double Espresso | 13 zł |
Cafe Crema | 9 zł |
Cappuccino | 12 zł |
Cafe Latte | 14 zł |
Napoje zimne
Woda mineralna gazowana/niegazowana | 0,5 l | 7 zł |
Soki owocowe | 0,2 l | 8 zł |
Pepsi, Mirinda, 7UP, Schweppes | 0,2 l | 9 zł |
Sok ze świeżych owoców (pomarańczowy, grejpfrutowy) | 0,2 l | 16 zł |
Piwo beczkowe
Żywiec | 0,5 l | 13 zł |
Żywiec | 0,33 l | 11 zł |
Piwo butelkowe
Żywiec | 0,5 l | 13 zł |
Żywiec białe | 0,5 l | 12 zł |
Żywiec Porter | 0,5 l | 15 zł |
Warka Radler 0% | 0,5 l | 11 zł |
Warka owocowa | 0,5 l | 11 zł |
Vermouth/Aperitif/Digestive
Campari | 4 cl | 12 zł |
Martini Bianco | 10 cl | 13 zł |
Martini Rose | 10 cl | 13 zł |
Martini Extra Dry | 10 cl | 13 zł |
Aperol | 4 cl | 11 zł |
Jagermeister | 4 cl | 13 zł |
Wódki czyste
Soplica | 4 cl | 8 zł |
Żubrówka czarna | 4 cl | 11 zł |
Finlandia | 4 cl | 11 zł |
Wódki gatunkowe
Żołądkowa gorzka | 4 cl | 8 zł |
Krupnik | 4 cl | 8 zł |
Żubrówka | 4 cl | 8 zł |
Soplica owocowa | 4 cl | 9 zł |
Finlandia (Lime, Cranberry) | 4 cl | 12 zł |
Koniak/Brandy
Remy Martin VSOP | 4 cl | 32 zł |
Hennessy V.S. | 4 cl | 30 zł |
Metaxa***** | 4 cl | 23 zł |
Metaxa******* | 4 cl | 28 zł |
Whisky
Jack Daniel’s | 4 cl | 18 zł |
Tullamore Dewt | 4 cl | 15 zł |
Grant’s | 4 cl | 15 zł |
Johnnie Walker Black | 4 cl | 20 zł |
Talisker | 4 cl | 37 zł |
Gin
Lubuski | 4 cl | 12 zł |
Finsbury | 4 cl | 13 zł |
Tequila
Silver | 4 cl | 14 zł |
Gold | 4 cl | 15 zł |
Rum
Bacardi | 4 cl | 13 zł |
Bacardi Black | 4 cl | 13 zł |
Likiery
Malibu | 4 cl | 13 zł |
Passoa | 4 cl | 12 zł |
Baileys Irish Cream | 4 cl | 13 zł |
Cointreau | 4 cl | 14 zł |
Amaretto | 4 cl | 14 zł |
Drinki
Martin Luther King (wódka, gin, pepsi) |
21 zł |
Orange Bloosom (gin, sok pomarańczowy) |
23 zł |
Masovia Bianco (żubrówka, martini bianco, sok jabłkowy) |
20 zł |
Cuba Libre (biały rum, pepsi, sok z cytryny) |
20 zł |
Blue Heaven (wyborowa, 7up, blue curacao) |
20 zł |
Amaretto Dream amaretto, wyborowa, sok jabłkowy) |
20 zł |
Tequila Sunrise (tequila gold, syrop grenadine, sok pomarańczowy) |
22 zł |
Pears Lemoniade (absolut pears, 7up, cytryna) |
22 zł |
Shoty
Wściekły pies (wódka, sok malinowy, tabasco) |
11 zł |
Kamikaze (wódka, blue curacao, sok z cytryny) |
21 zł |